Grand Cru Specialiteiten van Gastrovino

Bichonne ARDÈCHOIS BICHONNÉ
Een bergkaas uit de omgeving van Parc Naturel Régional des Monts d'Ardèche. Gemaakt in Desaignes van gepasteuriseerde koemelk dat van verschillende boeren uit de bergen komt in de omtrek van maximaal 20 km. Het zuivel is strogeel en heeft vele kleine gaatjes. De kaas rijpt 100 dagen in een stenen kelder bij onze partner in Machecoul. Zacht pikant met een smedig zuivel.

Onze wijntip: Domaine Paul Jaboulet Aîné Viognier
Heldere lichtgele kleur met een groene tint. De geur is expressief met exotische aroma's van mango, ananas en witte bloemen. De smaak is prachtig geconcentreerd met een verfijnde structuur en heerlijke fruitige accenten gevolgd door een aantrekkelijke afdronk.

Bonchoix CAMEMBERT BONCHOIX AOP
De Camembert Normandie is vernoemd naar het gelijknamige dorp in Frankrijk. Waarschijnlijk de beroemdste Franse kaas ooit die vlak na de Franse Revolutie gestalte kreeg door Marie Harel. In 1880 koos Monsieur Ridel voor het houten doosje om de Camembert te kunnen vervoeren. De productie gaat volgens artisanale boerenwijze en precies volgen de voorgeschreven regels. De naam 'Bonchoix' staat voor 'Juiste keuze' en dat zal deze Camembert zeker waarmaken.

Onze wijntip: Domaine de Martinolles Chardonnay
De kleur is prachtig goudgeel met in de geur subtiele aroma's van citrusfruit, kweepeer en ananas gevolgd door vanille en geroosterd brood. Fris en vol van smaak, levendig met een intense lange afdronk. De eerste 3 jaar na oogstjaar zal het tropisch fruit domineren daarna ontwikkeld de wijn meer mineraliteit en tonen van boterbabbelaars.

Machecoulais MACHECOULAIS
Een mooi, onderscheidend kaasje met dito smaak om voor terug te komen! Sinds 1998. De allereerste kaas van Beillevaire en vernoemd naar de vestigingsplaats Machecoul. Het is vergelijkbaar met het maken van Saint Felicien. Een frisse kaas die 4 tot 6 weken rijpt en een romige en fluwelen korst ontwikkelt. Mooi zachte smaak en verpakt in een decoratief houten doosje. Staat leuk op een kaasplateau.

Onze wijntip: Domaine Sauger Cheverny Rouge
Zeer opvallend kenmerk is de vlezige fruitigheid van morellen en bessen in de geur en smaak. Een frisse fruitbom die heerlijk wegdrinkt in de zomer, wel licht gekoeld, maar is tevens een heerlijke rode wijn om bij visgerechten te serveren.

Pont DYeu PONT DYEU
Vernoemd naar een legendarische brug die uiteindelijk nooit is gebouwd. De brug had moeten komen tussen het vaste land van Frankrijk en Ile de Yeu. De kaas is een traditioneel recept uit de Vendée. Deze geitenkaas rijpt 4 weken en heeft een blauwgrijze korst en een frisse, pittige smaak. Het is een mooi alternatief voor de Selles sur Cher. De smaak neigt naar iets zouter dan de laatstgenoemde.

Onze wijntip: Domaine David & Duvallet Clos du Ferré Muscadet
De frisse citrustonen springen het glas uit gevolgd door aroma's van passievrucht en abrikoos. De smaak is elegant met tonen van appel en perzik. De afdronk is lang dankzij de frisse appelzuren en laat de mond schoon achter.

Roche Montagne ROCHE MONTAGNE
De Auvergne is beroemd vanwege zijn blauwe kazen, dit is juist één van de allernieuwste! De Roche Montagne is een recente creatie: het combineert het melkachtige en romige van een Reblochon met de alom bekende blauwaders van de Auvergne. De dunne korst wordt na de rijping van 5 weken licht geborsteld met as van houtskool waarna de korst een donkere kleur krijgt tussen grijs en donkerbruin in. De smaak is romig en smelt op de tong.

Onze wijntip: Dal Cero Montecchiesi Selverello syrah
In de geur ontwaart zich een bomvol aroma van rood en zwart fruit en rijke kruidigheden. De smaak is stevig met een typisch herkenbaar syrah karakter. De tannines zijn aanwezig doch zacht en elegant. Het resultaat is een fruitige rode wijn met een lange afdronk.

Pont DYeu SECRET DU COUVENT BICHONNÉ
Traditioneel gemaakt door nonnen tot einde 1990 en in 2007 weer opgepakt door Beillevaire. De naam betekent letterlijk "het geheim van het klooster" en is in 2007 gegeven nadat de nonnen hadden gevraagd om de kaas opnieuw te gaan maken. Een soort revival dus. De kaas wordt gewassen met brine, en de eerste 7 weken regelmatig gekeerd. Het zuivel is dan luchtig en soepel. Vervolgens krijgt de kaas nog eens 100 dagen de tijd om optimaal te rijpen. De kaas is dan steviger met een boterachtige textuur en fruitige smaak.

Onze wijntip: Cloud Break – Chardonnay
Rijke fruitaroma’s van pompelmoes en rijp tropisch fruit. Op de achtergrond wat tonen van vanille, caramel en een vleugje eik. In de mond een soepele en rijke smaak met passievruchten, fijne frisse elementen van citrusfruit zonder harde zuren. Heel apart en verleidelijk lekker. Dit is een buitengewoon elegante en zeer rijke witte wijn met een verkwikkend fris en aantrekkelijk karakter.