1 Tomme de Savoie AOP - Een kleine ambachtelijke bergkaas afkomstig uit de streek Savoie. Voor deze kaas wordt gebruik gemaakt van magere rauwe koemelk. De kaas is te herkennen aan zijn grijze korst en mooie lichtgele kern. De geur van de kaas is kenmerkend en doet denken aan de geur van grotten. De smaak daarentegen is verrassend fruitig en mild.
2 Vacherin mont d’Or AOP - Is een gewassen korstkaas en wordt van de volle rauwe melk gemaakt van koeien van het Montbéliard-ras. Na het vormen wordt de kaas overgedaan in dennenhouten hoepels, om uitlopen te voorkomen. De rijpingstijd is minimaal drie weken op dennenhouten planken. Onmisbare kaas met smeuïge, bijna vloeibare kaasmassa met een licht zoetige smaak. De Vacherin is ook een uitstekende kaas om in de oven te verwarmen met rozemarijn en knoflook.
3 Brie de meaux AOP - Een traditionele, rauwmelkse witte korstkaas van koemelk met het AOP keurmerk. De naam komt van de historische regio Brie. De kaas behoort tot de zogenaamde zachte kazen en is de vader van de zachte witte-korstkazen. Voller en krachtiger van smaak dan een gewone brie en naar mate van rijping steeds sterker.
4 Brie royal truffé - Overweldigende combinatie van Brie de Meaux en een vulling van truffeltapenade. Je proeft duidelijk de aardse smaak van de truffel in de krachtige zuivel terug.
5 Epoisse AOP - Deze kaas is vernoemd naar de plaatsnaam en komt uit de streek de Bourgondië. De kaas wordt van zowel rauwe als gepasteuriseerde melk gemaakt. Er mag uitsluitend melk gebruikt worden van de runderrassen Frans Simmentaler, Montbeliarde en Brune. Epoisse wordt gewassen met een mengsel van water en Marc de Bourgogne wat de kaas een heerlijk aroma geeft. De smaak is romig pikant met een licht zilte toets.
6 Caprifeuille - Deze kaas wordt de Rolls-Royce onder de geitenkazen genoemd. De melk komt van geiten uit de regio Charentes Poitou. Bij de verwerking worden de kazen nog ambachtelijk handmatig geschept. Het uiterlijk van de korst heeft iets weg van hersenen, het zuivel daarentegen is wit en rul. In de smaak herken je meteen de pittige geitenmelk. Raakt het kaasje de eerste keer de tong is deze opvallend fris. De krachtige smaak volgt hierop.
7 Camembert cru AOP - Van oorsprong komt deze kaas uit het plaatsje Camembert in Normandië. Camembert heeft ook een AOP predicaat, wat onder andere inhoudt dat de kazen én de melk uit de regio moeten komen. Karaktervolle smaak met een toets van champignons.
8 Bleu d’Auvergne AOP - Deze vrij jonge blauwader vindt zijn oorsprong in de Auvergne. Deze fris ziltige romige kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. De kaas wordt steeds krachtiger naar mate hij langer rijpt. Zeer geschikte kaas om in de keuken te gebruiken door salades en sauzen.
9 Comté AOP - Comté is een ambachtelijke in grotten gerijpte bergkaas uit de streek Jura uit de regio Comt&eacutte;. De kaas wordt gemaakt uit rauwe koemelk en heeft in de smaak een toets van zoetigheid en pittigheid. De benodigde melk moet uit de regio komen en binnen 24 uur worden verwerkt zonder toevoeging van kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Fantastische kaas met natuurlijk het AOP predicaat.
10 Chaource AOP - Is een witte korstkaas die zijn oorsprong vindt in de Champagne streek. De Chaource heeft sinds 1977 het AOP-keurmerk, de productie is dan ook strikt gereglementeerd. De Chaource wordt gemaakt op basis van rauwe melk. Rijping vindt plaats op roggestromatten, wat de kaas z’n wat gestreepte vlakke kanten geeft. De Chaource is een verse, licht zure kaas met een stevige kaasmassa.
Klik hier voor de hele brochure (2,9 MB)