Blu di Roj
 

Een bijzonder blauwaderkaas. Het is gemaakt van rauwe koemelk. Het unieke van Blu di Roj is dat de blauwe aders niet afkomstig zijn van handmatig ingebrachte schimmels, maar van een natuurlijk proces. De kaas is voorzien van dunne kanaaltjes en wordt gerijpt naast roggebrood. De sporen van de schimmels van het brood dringen tijdens de rijping door tot in de kaas, waarna zich in de kaas nieuwe schimmels vormen. De kaas is compact met een onregelmatige zachtheid. De smaak is aangenaam apart, rond en bloemig. De kaas is gewild bij kenners. Rijping 60 tot 90 dagen.

<< Ik wil nog even terug kijken
Gianduiotto Caprino

De naam Gianduiotto is ontleend aan de vorm die gelijk is aan de gelijknamige chocolaatjes uit Turijn. Het is voor 100% gemaakt van geitenmelk. In plaats te worden gepasteuriseerd, wordt de melk vervaardigd op een temperatuur tussen 42 en 45 graden Tijdens het arbeidsintensiever productieproces wordt zout aan de buitenkant toegevoegd die licht doordringt tijdens de rijping. De smaak is licht bitter. Rijping 90 dagen.
Gianduiotto Vaccino

De typische vorm is die van het gelijknamige chocolaatje uit Turijn. Het is een compacte kaas van rauwe koemelk met een enigszins zoute smaak met een puntje bitter die kenmerkend is voor de kazen uit het hooggebergte.


Naar nóg meer heerlijke kazen >>