Lingotto Caprino
 


Het recept vindt zijn origine in van Laciarin, een zachte kaas uit Valsesia. Het is voor 100% vervaardigd uit rauwe geitenmelk en onderscheidt zich door de iets hogere zuurgraad. De nasmaak is intens met een licht bittere ondertoon die sterker wordt naarmate de rijping langer duurt. Italiaanse koks gebruiken deze kaas wel in combinatie met gekookte aardappelen en polenta. Rijping tot 30 dagen.
Capello del Mago Caprino

Capello del Mago (letterlijk "Hoed van de Tovenaar") is voor 100% gemaakt van ongepasteuriseerde geitenmelk naar het antieke recept van de witte Castelmagno. De typische productiewijze met handmatige toevoeging van zout resulteert in een witte kaas met een smaak die, zoals kenmerkend voor geitenkaas, lang nablijft, maar bij deze kaas niet te overheersend is. In de mond ontwikkelt de intensiteit van de smaak zich geleidelijk. Capello del Mago is tijdens de proeverij Cremona 2008 in Miami uitgeroepen tot de beste geitenkaas ter wereld. De rijping varieert van 3 tot 5 maanden. De naam is ontleend aan de vorm en de verpakking in hooi en papier.
Cappuccetto Rosso Vaccino

Capuccetto Rosso (letterlijk 'Roodkapje') is gemaakt van rauwe koemelk naar een antiek recept van de Kapucijner paters. De naam is ontleend aan het rode schors van de lokale spar die de kaas omhult. Dit zorgt voor een intense smaakbeleving met een complexe nasmaak met tinten van kreupelhout. Het kan worden verwarmd in de oven als begeleiding van crudité.


Naar nóg meer heerlijke kazen >>