Oosterse asperges
Ingrediënten 4 personen:
500 gr. asperges
2 fijngesneden sjalotten
2 theelepels sesamolie
2 eetlepel fijngesneden gember
1 eetlepel mirin (zoete Japanse rijstwijn) evt. vervangen door Nouilly-Prat of sherry
2 eetlepel sojasaus (lichte)
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel sesamzaden
1 a 2 eetlepels arachide-olie

Bereidingswijze: Wijntip: 2013 Calel Torrontes, Mendoza Valley – Argentinië
Asperge risotto
Ingrediënten 10 personen:
1 liter groente- of kippenbouillon
4 eetlepels olijfolie
1 grote gesnipperde ui
2 tenen knoflook
5 bleekselderijstelen gehakt
600 gram mooie risottorijst
250 ml witte wijn
2 bosjes groene asperges waarvan de achterkantjes afgesneden zijn, gegrild op een grillplaat
50 gram roomboter
2 handen parmigiano reggiano
1 hand vers gesneden mintblad
vers gemalen zwarte peper
rasp van 2 biologische citroenen

Bereidingswijze:
Wijntip: 2012 Dalcero Pinot Grigio, IGT delle Venezie – Italië